Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Nieuwe subsidie woningisolatie gunstig’

  •  
14-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
isolatie pixabay
Een nieuwe subsidie maakt het mogelijk voor woningbezitters om 20 procent van de kosten van isolatie terug te krijgen. Dit meldt Milieu Centraal. Een investering in spouwmuurisolatie en vloerisolatie is met de subsidie volgens Milieu Centraal in drie jaar terug te verdienen.
De subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een onderdeel van het klimaatakkoord. Er was al eerder subsidie voor het plaatsen van zonneboilers en warmtepompen maar nog niet voor woningisolatie. Milieu Centraal: “Een goed geïsoleerde woning is de basis voor aardgasvrij wonen. Isoleren leidt tot forse energiebesparing en daarmee tot klimaatwinst. Goede isolatie is ook een voorwaarde voor het toepassen van elektrische warmtepompen.”

Budget

Het beschikbare subsidiebudget is € 84 miljoen tot en met 2020. Milieu Centraal noemt dat dit voldoende is om bij zo’n 100.000 woningen vloer- en spouwmuurisolatie te subsidiëren. Na 2020 is er ook een subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen als onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).
Woningeigenaren die zelf in hun huis wonen en twee of meer isolatiemaatregelen nemen, kunnen gebruik maken van de subsidie. Onder andere deze maatregelen komen in aanmerking voor de subsidie: isolatie van dak, gevel, vloer en hoogrendementsglas. Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een aangepaste regeling.
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland .
Bron: Milieu Centraal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.