NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Nominaties Jan Wolkers Prijs 2017 zijn bekend!

  Jan Wolkers Prijs 2017
  Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017

  Nog vijf boeken doen mee in de strijd om de Jan Wolkers Prijs 2017 voor het beste Nederlandse natuurboek. De prijs wordt op zondag 15 oktober 2017 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het BNNVARA NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest. De jury moest selecteren uit een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen.  Eén van de onderstaande vijf boeken zal worden bekroond tot het beste natuurboek van het jaar, in alfabetische volgorde op de auteursnaam:

  • Wilde apen, natuurbescherming in Nederland - Frank Berendse
  • Dieren met toekomstplannen, slim vooruitkijken in de natuur - Frans van der Helm
  • Veluwe, de Natuurgids - Dirk Hilbers
  • De kinderen van de Nacht, over wolven en mensen – Dik van der Meulen
  • Vogels op de cm2 - samengesteld door Peter Müller en Tom Loorij


  De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een unieke tekening van Siegfried Woldhek die de auteur of het boek vereeuwigt. De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).

  De prijs voor het beste natuurboek wordt voor de vijfde keer uitgereikt. De eerste winnaar in 2013 was Simon van der Geest met het jeugdboek ‘Spinder’ en in 2016 won ‘De grutto’ van Albert Beintema.

  Lees meer over de Jan Wolkers Prijs

  Geplaatst in: Nieuws