Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boek over Noordbrabantse natuur

  •  
21-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
De Peel

© De Peel, fotograaf: chrisfotos

Over de belangrijkste gebieden in Noord-Brabant is een kloek boek verschenen met de overzichtelijke titel: Natuurgebieden in Noord-Brabant. Het boek gaat over het ontstaan, de ontginning en de natuurontwikkeling in de provincie. Bij Noord-Brabant denkt men al snel aan intensieve veehouderij van varkens en kippen, maar de provincie heet ook prachtige natuurgebieden zoals de Biesbosch en de Peel. Het boek is uitgegeven bij Pictures Publishers in Woudrichem. Het is onderanderen geschreven door de auteurs Jan van der Straaten en Willem van Kruijsbergen. 

Reusel

Een van de nieuwe natuurontwikkelingsprojecten is bijvoorbeeld de Nieuwe Reuselbeemden. Dit gebied dat oorspronkelijk een veenmoerasgebied was, is in de jaren dertig van de vorige eeuw verkaveld en uitgegeven aan boeren. Door het verlagen van het grondwaterpeil verdwenen al snel de parnassia, de steenbreek en allerlei orchideeën. In 2010 is begonnen met het natuurherstel en is het gebied aangesloten aan de EHS, de Ecologische Hoofdstructuur. Tal van soorten zijn inmiddels teruggekeerd en ook de weidevogels weten de natte weilanden weer te vinden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.