Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Noorse overheid opnieuw voor de rechter vanwege wolven

  •  
15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
wolf

© bron: pixabay

Collega’s van WWF in Noorwegen bijten zich nog verder vast in de wolvenkwestie. Ze slepen de Noorse overheid voor de tweede keer in korte tijd voor de rechter vanwege een nieuw besluit om wilde wolven deze winter af te laten maken.
Eerder wist WWF via de rechter voorlopig tegen te houden dat maar liefst 90% van de wolven deze winter zou worden gedood. Vervolgens gaf de Noorse overheid toch groen licht om er een flink aantal af te schieten. Volgens Ingrid Lomelde van WWF Noorwegen is het absurd dat het nodig is om elkaar weer in de rechtbank te treffen, maar kan het niet anders: “De minister van Milieu heeft volgens ons een onrechtmatig besluit genomen en we willen dat dit wordt teruggedraaid. En de tijd dringt want het lot van de wilde wolf in Noorwegen staat op het spel.”

Strijdig met de grondwet

Volgens WWF is het huidige wolfbeheer van de overheid in strijd met de grondwet en internationale regels voor bedreigde diersoorten. In Noorwegen leven momenteel zo’n 50-68 wolven en naar schatting nog eens 25 in het grensgebied in Zweden.
Bron: WNF

Meer over:

noorwegen, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.