Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Noorwegen stopt bijdrage ontbossingfond

  •  
16-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Amazone

© amazone, bron: pixabay

In navolging van Duitsland trekt ook Noorwegen zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied in. Het gaat om een bedrag van 30 miljoen euro.

Overeenkomst geschonden

Volgens de Noren heeft Brazilië de overeenkomst met de geldschieters aan het fonds geschonden, omdat het land de strijd tegen ontbossing de rug zou toekeren. Noorwegen is met een bijdrage van 830 miljoen euro aan het fonds sinds de oprichting elf jaar geleden de grootste 'sponsor' .

Ontbossing Amazonegebied

Het Amazonegebied is van vitaal belang om planeetverwarmende koolstofdioxide in de atmosfeer op te nemen en om te zetten in zuurstof. De bezorgdheid over het bos is toegenomen sinds de Braziliaanse president Jair Bolsonaro aantrad in januari. Ontbossing in het Amazonegebied van Brazilië steeg in juli naar alarmerende niveaus.
Bron: ANP

Meer over:

ontbossing, amazone
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.