Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ode aan de kameel

  •  
13-06-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
egyptev42.jpg
Twintig jaar geleden raakte Arita Baaijens zo gefascineerd door de woestijn dat ze haar baan als milieubioloog opgaf en kamelen kocht. Sindsdien maakt ze lange tochten door Egypte en Soedan. Over haar ervaringen schreef ze het boek Desert Songs , een liefdesverklaring aan de woestijn en aan de kameel.
Volgens Baaijens zou ze het in de woestijn nooit hebben gered zonder haar kamelen. Ze zegt hierover: ‘In de woestijn is het leven eerlijker, zuiverder, duidelijker. Als je een fout maakt, ga je dood. Je moet je voegen naar de natuur."
Na 20 jaar is ze nu klaar met de woestijn. De volgende uitdaging is Siberië.
Naast het boek is er nu ook een Desert Songs tentoonstelling in het Museon in Den Haag. Hierin vertelt Baaijens in zes kleine beeldverhalen hoe zij zich voorbereidt en hoe zij op de kamelenmarkt de dieren kiest om mee te gaan trekken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.