Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Omstreden hondenvleesfestival toch begonnen

  •  
21-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Zwerfhond

© Zwerfhond. Bron: Pixabay

Het omstreden festival voor hondenvlees is woensdag begonnen in de Chinese stad Yulin, ondanks eerdere berichten dat het festival zou worden afgeschaft. Dit meldt de South China Morning.

Hondenvlees

De verkoop van hondenvlees en de beelden van honden dit bungelen aan vleeshaken roepen internationaal veel weerzin op. Op voorgaande edities van het festival ontstonden er opstootjes omdat activisten probeerden honden te redden voordat ze werden geslacht. De verhandeling, slacht, verkoop en consumptie van hondenvlees is in China niet verboden. 
De tegenstanders van het festival zeggen dat de dieren vaak in te kleine kooitjes worden vervoerd en dat het veelal gestolen huisdieren zijn. De gemeente Yulin stelt dat ze het festival niet organiseert, maar ook het festival niet kan verbieden. Om demonstraties te voorkomen is de slacht van honden in het openbaar verboden. Volgens de tegenstanders worden er tijdens het festival tot 10.000 honden gedood en gegeten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.