Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Ondernemers niet bang voor CO2-heffing'

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot

© bron: pixabay

Van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb), vinden zes op de tien (62 procent) dat bedrijven moeten betalen voor de CO2 die ze uitstoten. Dat meldt Natuur & Milieu op basis van een eigen peiling onder ondernemers. Van hen denkt 58 procent dat zo'n heffing tot innovatie zal leiden, mits de opbrengst van de heffing terechtkomt bij bedrijven die verduurzamen.
Nederland moet de CO2-uitstoot in 2020 met een kwart hebben teruggedrongen ten opzichte van 1990. Omdat dit met het huidige kabinetsbeleid niet gaat lukken, zijn extra ingrepen noodzakelijk.
Van een CO2-heffing liggen bedrijven volgens Natuur & Milieu niet wakker. Zeven op de tien ondernemers maken zich geen zorgen over een mogelijk verlies aan banen. Een op de vier denkt dat zo'n heffing juist banen oplevert.
Bron: ANP

Meer over:

co2, co2-heffing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.