Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Dierenmishandeling komt voort uit frustratie'

  •  
07-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwerfhond

© Zwerfhond. Bron: Pixabay

Dierenmishandeling is niet aan leeftijd of sociaal milieu gebonden. En vrouwen kunnen net zo erg zijn als mannen. Dat zijn enkele opvallende conclusies uit het eerste grote Nederlandse onderzoek naar dierenmishandelaars, schrijft de Volkskrant.

Criminologisch onderzoek

Voor het eerst is in kaart gebracht wie de dierenmishandelaar is. De resultaten staan in het rapport 'De aard van het beestje', dat vrijdag verschijnt. Criminoloog Anton van Wijk onderzocht samen met collega Manon Hardeman van Bureau Beke hiervoor 97 gevallen van dierenmishandeling. Dierenmishandeling vindt vaak plaats binnenshuis. Honden komen daarom in het rapport komen het meest voor, zij komen veelvuldig buiten de deur. 
Uit het onderzoek blijkt dat d e daders variëren van 7 tot 85 jaar en vrouwen kunnen net zo erg zijn als mannen. Dierenmishandelaars komen lang niet alleen voort uit 'asociale' gezinnen. "Veel gevallen van dierenmishandeling komen voort uit frustratie, gebrekkige impulsbeheersing en een verminderd empathisch vermogen", zegt Van Wijk.
Bron: ANP, Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.