Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onze trekvogels in Afrika (I)

  •  
03-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Harry_Horn.jpg
Drieteenstrandlopers, kanoeten, lepelaars, ... veel van de vogels die je in voor- en najaar bij ons rond het wad ziet, of die hier zelfs broeden, die zitten in de winter in West Afrika. En dus reizen trekvogelonderzoekers hun soorten achterna...
Met professor Theunis - Spinoza - Piersma reizen we naar de Banc d'Arguin, een waddengebied voor de kust van Mauretanië. Samen met een groep vrijwilligers probeert hij daar ieder jaar gekleurringde vogels te vinden. Dit jaar deed hij dat onder andere met Harry Horn, een van de voormannen van de Nederlandse Werkgroep Lepelaar.
Door de unieke combinaties van kleuren aan de twee poten, kunnen de onderzoekers individuele dieren soms vele jaren volgen. Op die manier kan de opbouw van een populatie lepelaars worden gevolgd en kan ook worden onderzocht waar langs de trekweg de belangrijkste 'bottle necks' zitten. Op die manier hebben vogelbeschermers ook veel aan dit soort onderzoek.
Meer foto's van deze expeditie zijn te vinden via de site van verslaggever Rob Buiter.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.