Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook Beatrix krijgt bijenvolk

  •  
20-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koningin_20Beatrix.jpg
In de tuin van kasteel Drakensteyn in Baarn heeft Vroege Vogels imker Pim Lemmers een honingbijenvolk geschonken aan prinses Beatrix. Dat is vandaag bekend gemaakt. Het volk bestaat uit duizenden werksters, darren en een heuse koningin. Eerder ontving het koningspaar drie bijenvolken uit handen van Vroege Vogels. Twee kasten staan op het Koninklijk landgoed de Horsten, bij het woonpaleis van Willem-Alexander en Maxima. Het derde bijenvolk staat in de tuin van Paleis Noordeinde.
Zachtaardig bijenras
De kast van Prinses Beatrix wordt bewoond door zogeheten Buckfast-bijen, een zachtaardig Nederlands bijenras dat wordt geteeld door Stichting Buckfast Marken. De bijen steken en zwermen nauwelijks en verzamelen relatief veel nectar om uiteindelijk honing te maken.
  • TV: Koningspaar krijgt eigen bijenvolk
  • Radio: Vroege Vogels Hofleverancier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.