Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Open tuinreservaten deze week

  •  
05-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
U kunt deze week Tuinreservaten bezoeken. Veel deelnemers aan ons project vinden het leuk om hun eigen groene paradijsjes aan anderen te laten zien. Dit weekend (en het komende) zijn er in Beekbergen bij Apeldoorn vier bijzondere tuinreservaten open.
Vier grote particuliere tuinen die zich '4evergreen.nu' noemen. Met bijzondere aandacht voor de dieren. En tijdens de Open Dagen (op 6, 7, 13 en 14 augustus) komt daar beeldende kunst bij en levende muziek. Gratis toegankelijk.
Achtergrond
Aan de rand van Apeldoorn ligt Landgoed Spelderholt en daar zijn al jaren doldrieste plannen voor in de maak. Het zou een grote manege worden met daarbij een appartementencomplex en een tiental grote villa's. Omwonenden pleiten voor het groen en natuurlijk houden van het gebied. Dat was de oorspronkelijke aanleiding van vier van hen om hun tuinen te openen voor het publiek. Sinds dit voorjaar zijn de tuinen ook Tuinreservaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.