Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Park Soesterberg gekocht door Utrechts Landschap

  •  
17-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Soesterberg

© Draaidag op Vliegbasis Soesterberg

Natuurorganisatie Utrechts Landschap koopt Park Vliegbasis Soesterberg van de provincie Utrecht. In 2009 kocht de provincie het grootste deel van de voormalige vliegbasis voor 8 miljoen, toen de luchtmacht het gebied verliet. Utrechts Landschap betaalt nu bijna 5 miljoen euro voor het 375 hectare grote natuurgebied.

Park Vliegbasis Soesterberg

Het gebied heeft een gecombineerde bestemming: natuurgebied en bijzonder militair erfgoed. De verkoop van Park Vliegbasis Soesterberg draagt bij aan de doelstelling voor behoud en bescherming van de natuur en het openstellen en beleven van onze militaire historie, zegt de provincie Utrecht.

Bijzondere dieren en planten

Volgens de provincie is het park het grootste bloemrijke schraalgrasland van Noordwest-Europa en herbergt honderden verschillende plantensoorten, die tal van insecten en vogels aantrekken, zoals de zeer zeldzame kommavlinder en ook de veldleeuwerik. Dieren als ree, bunzing en das leven in het gebied De buizerd broedt er, evenals de bosuil, de havik en zelfs de zeldzame wespendief.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.