Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Parkiet met halsband

  •  
25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
halsbandparkiet

© Fotograaf: karelbuitenkam

Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. In deze aflevering staat een flinke herriemaker in de hoofdstad centraal: de halsbandparkiet.

Druktemaker in de stad

Duizenden halsbandparkieten wonen in de grotere steden in de Randstad. In Amsterdam vind je ze door de hele stad. Tegenstanders vinden de exotische parkiet een luidruchtige druktemaker, voorstanders vinden het een vrolijke verschijning.

Grote broer

De halsbandparkieten in Amsterdam hebben gezelschap gekregen van een andere parkietensoort, de grote alexanderparkiet. Deze parkiet lijkt wel wat op de halsbandparkiet, maar is een slag groter en heeft een rode schoudervlek. Ook is de ondersnavel rood bij de grote alexanderparkiet, de halsbandparkiet heeft een zwarte ondersnavel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.