Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Paul-Andre Robert: de Zwitserse libellengoeroe

  •  
30-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Libellenlarven

© foto: P.A. Robert Foundation Collection Robert

Paul-André Robert (1901-1977) was een Zwitserse kunstenaar en natuurkenner. In Europa werd Robert vooral bekend door zijn boek Les Libellules (‘Libellen’), dat verscheen in 1958. Minder bekend is dat Robert op zestienjarige leeftijd aan een prachtwerk over Europese libellenlarven begon te werken. Het maken van het manuscript, dat zowel teksten als illustraties bevat, nam het grootste deel van zijn leven in beslag en was ten tijde van zijn overlijden nog maar net voltooid. 

Levenswerk

De 107 aquarellen die Paul Andre Robert van gekleurde larven maakte, zijn van een ongelooflijke schoonheid en een grote entomologische precisie. Libellendeskundige Christophe Brochard werkte vier jaar aan het manuscript van Robert en zorgde er voor dat het boek onder de titel: “ Les larven de libellules de Paul-Andre Robert ” zowel in het Frans als in het Duits werd uitgegeven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.