Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Perenprachtkever tast natuurkunstwerk aan

  •  
31-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
perenprachtkever

© Perenprachtkever, fotograaf: TheoTerwiel

Zeker 260 bomen van natuurkunstwerk Het Witte Lint in Zutphen worden gekapt omdat zij zijn aangetast door de perenprachtkever. Waarschijnlijk kan dat aantal nog oplopen tot vijfhonderd of meer, meldt de provincie Gelderland.

Behandeling

Bomen die nog niet zichtbaar zijn aangetast worden preventief behandeld met knoflookextract en de komende weken in de gaten gehouden. De eerste kap begint dinsdag en duurt ongeveer een week.

Meidoornen

Het Witte Lint bestaat uit een wit bloeiende schuinstaande rij van 1177 meidoornen die verwijst naar de vlechthagen in dit gebied en vormt samen met andere witte elementen een geheel. In het najaar wordt besloten of Het Witte Lint hersteld kan worden. Een schadebedrag is nog niet bekendgemaakt.

Kever legt eitjes

De perenprachtkever tast de bomen aan door eitjes te leggen onder de schors. De larven boren zich meteen na het uitkomen in het hout en vreten zich een weg. Door deze vraatgangen kunnen de boom of takken afsterven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.