Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Petitie: Stop jacht op weidevogels

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Regen-Tureluur-2---Rvdaalen-

© Fotograaf: Rvdaalen

Al jaren wordt er door allerlei natuurinstanties hard gewerkt om afname van weidevogels in Nederland tegen te gaan. Maar terwijl wij in Nederland (en België) hier ons best voor doen, vinden veel weidevogels toch vroegtijdig hun dood. Veel van deze vogels worden tijdens de trek in o.a. Frankrijk doodgeschoten voor de jacht.
Eerder lieten Vlaamse natuurbeschermers al weten hier zeer verbaasd over te zijn. “Het is onbegrijpelijk. We doen er in België alles aan om weidevogels te beschermen. Maar vliegen die vogels één meter over de grens met Frankrijk, dan staan daar jagers te wachten om hen af te schieten. Ze zetten zelfs lokvogels in om de dieren binnen schootsafstand te krijgen,” zegt Hendrik Moeremans van de vereniging Natuurpunt tegen De Standaard.
Ook Nederlandse politici in het Europese Parlement willen dat Brussel actie onderneemt tegen deze jacht. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) wijst erop dat “provincies met vele miljoenen euro’s Europese steun hebben gewerkt aan weidevogelbeheer. Niet alleen in Nederland, ook in Vlaanderen en andere lidstaten.”
De Bond Friese VogelWachten is een petitie gestart om het Europese Parlement te verzoeken om deze jacht op Europees niveau te verbieden. Al ruim 7000 mensen ondertekenden de petitie.

Meer over:

weidevogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.