Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rasoptimist Gore

  •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
K5II9559
Tien jaar terug bracht de oud-vicepresident van de VS, Al Gore, zijn film en boek 'An Inconvenient Truth' uit. Hij zette daarmee als geen ander het thema klimaatverandering op de kaart.
Deze week haalde zijn Nederlandse uitgever, Maurits Groen, Al Gore opnieuw naar Nederland. Hij sprak een Ziggo Dome vol ondernemers toe over het thema klimaatverandering. Behalve dat Gore benadrukte dat de rol van de mens in de klimaatverandering nu echt niet meer is te ontkennen, had hij uiteindelijk een op en top Amerikaans optimistisch verhaal voor zijn publiek. Waar hij in de film van tien jaar terug de grafieken met de CO2-uitstoot figuurlijk door het plafond liet gaan, liet Gore nu zien hoe de opbrengst van duurzame energiebronnen veel harder stijgt dan we tien jaar terug voor mogelijk hielden. 
Klimaatontwrichting
Volgens Maurits Groen is het ondertussen hoog tijd dat we niet meer praten over klimaatverandering, maar over klimaatontwrichting. 'Het gaat niet meer alleen over temperatuur en het weer, het gaat over de totale destabilisatie van het politieke wereldtoneel. De burgeroorlog in Syrië boegon vier jaar terug immers ook met een crisis rond langdurige droogte en de bijbehorende vluchtelingenstromen. De verandering van het klimaat raakt ons vroeg of laat allemaal', aldus Groen.   

Meer over:

al gore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.