Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reiger trekt naar de stad

  •  
17-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
417 keer bekeken
  •  
Reigers op een rijtje

© Blauwe reigers staan wel erg dicht bij elkaar, koud misschien? Fotograaf chrisfotos

Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. Deze week staan de blauwe reigers centraal.

Artis

De grootste groep reigers van Amsterdam woont in Artis. Dit jaar zijn er daar 120 nesten geteld. De reigers vinden hier voldoende voedsel, want ze pikken de vissen die aan de pinguïns en pelikanen worden gevoerd. Ieder jaar is er wel een jonge reiger die in de leeuwenkuil wordt gepakt door een leeuwin.
In park Frankendael zit de oudste reigerkolonie van Amsterdam. De reigers broeden sinds 1910 in de bomen rondom het landhuis. Omstreeks 1920 werd geprobeerd om de broedende reigers te verjagen, want de vogels werden als schadelijk gezien. In de jaren daarna werden de reigers niet meer bejaagd en nam de kolonie in aantal toe.
Door een storing kunnen de fragmenten niet goed geknipt worden. Het fragment begint om 22.16 minuut.

Meer over:

blauwe reiger
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.