Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Rijk moet aardgasvrije proefwijken bijstaan’

  •  
03-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaspit

© Bron: Pixabay

Wethouders van Utrecht, Woerden en Wageningen zeggen dat het Rijk financieel moet bijspringen in de door hen aangewezen aardgasvrije proefwijken, schrijft de Volkskrant.
Huiseigenaren in wijken die als proeftuin zijn aangewezen, vrezen dat zij op kosten worden gejaagd. Utrecht en Woerden zijn reeds in botsing gekomen met particuliere huiseigenaren. Die kregen te horen dat ze hun woning moeten aanpassen voor 2030. Die opdracht vereist een investering van een paar duizend euro tot 30 duizend euro, aldus een schatting van Milieu Centraal.
“Er moet meer ondersteuning van het Rijk komen met geld en kennis”, zegt de Wageningse wethouder Lara de Brito (GroenLinks). “Wij krijgen een opdracht waarvoor niemand een oplossing heeft; wij zijn de eersten en iedereen kijkt mee.”
Bron: ANP

Meer over:

aardgas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.