Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruben: De Biesbosch

  •  
10-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ruben is heel vroeg opgestaan om in de Biesbosch te filmen. Hij hoopt in dit gebied, waar de rivier de ruimte heeft gekregen, veel watervogels te zien en misschien zelfs wel een visarend. De visarend is goed te zien als hij aan het jagen is. Hij hangt vaak ‘biddend’ (bijna stil) boven open water of vliegt met trage vleugelslagen, spiedend naar vis. Zijn witte buik valt niet op tegen de hemel waardoor vissen hem niet zien. Als de visarend een vis op het oog heeft stort hij zich met zijn kop eerst naar beneden en steekt pas op het laatste moment zijn klauwen uit. Na deze ‘stootduik’ zit de vis muurvast in een ijzeren greep. De klauwen zijn namelijk speciaal gekromd en op de tenen zitten een soort weerhaakjes waardoor zelfs de gladste vis op zijn plek blijft. Bovendien zijn visarenden heel sterk, ze kunnen een vis van bijna hun eigen lichaamsgewicht uit het water halen. Daarna zoekt de visarend een kale tak op om zijn vangst op te peuzelen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.