Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rupsendoder met prooi

  •  
29-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Anna Steur filmde deze rupsendoder in actie op Landgoed Heidestein. Voordat het insect op jacht gaat, graaft zij een broedholletje. Als het klaar is, sluit ze het af met een soort dekseltje. Dan kan de jacht op een rups beginnen.
Wanneer ze er een heeft gevonden, verdooft ze die en sleept ze de rups mee richting haar hol. Eerst haalt ze de deksel van het holletje om daarna de vangst erin te slepen. Vervolgens legt ze een eitje bij de rups en dekt ze het broedholletje weer af met een deksel. De rups dient als voedselvoorraad voor als het eitje uitkomt. 
In het filmpje kun je goed zien dat de rupsendoder na de vangst de verdoofde rups even laat liggen terwijl ze naar haar holletje zoekt. Ook zie je dat ze eerst de deksel eraf haalt voordat ze naar binnen gaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.