Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schouten: ‘blijf kalm over Oostvaardersplassen’

  •  
13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Grote grazers in de Oostvaardersplassen

© Grote grazers in de Oostvaardersplassen - Fotograaf: vrvogel1942

Minister Carola Schouten van Landbouw roept demonstranten tegen het wildbeheer in de Oostvaardersplassen op de zaak niet te laten escaleren. Actievoerders die opkomen voor het lot van de hongerende grote grazers in het natuurgebied moeten “het recht niet in eigen hand nemen”, vindt ze. De minister vraagt alle betrokkenen de kalmte te bewaren.
Actievoerders hebben aangekondigd komend weekeinde met paardentrailers naar het gebied in Flevoland te komen om dieren daar weg te halen. Om dat te beletten heeft Staatsbosbeheer wegversperringen opgeworpen.
“Als het alleen maar hard tegen hard gaat” is daarbij volgens Schouten niemand gebaat, ook de dieren niet. “In Nederland mag je demonstreren, maar onderneem in ieder geval niet allerlei impulsieve acties. Dat zou ik niet verstandig vinden.”
Schouten vraagt iedereen het rapport af te wachten dat de commissie-Van Geel 25 april presenteert over hoe het verder moet met de Oostvaardersplassen. Ze is in elk geval niet van plan om zelf weer de leiding te nemen over het gebied, waarover nu het provinciebestuur gaat.
Demonstranten belaagden de afgelopen tijd boswachters en braken onder meer een hek open. De politie verrichtte een handvol arrestaties.
De provincie zwichtte voor de druk en gaf opdracht uitgehongerde herten, runderen en paarden bij te voeren. Schouten wil zich niet uitspreken over de vraag of dat de actievoerders heeft aangemoedigd. “Wij gaan daar niet over.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.