Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schuilplaats van zeldzame hamerhaaien ontdekt

  •  
08-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
hamerhaai_472_bij_280_16121.jpg
Wetenschappers hebben in de Galapagos-archipel opnieuw een schuilplaats ontdekt voor hamerhaaien. Dat zijn grote roofvissen die volgens de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN met uitsterven worden bedreigd.

Verzamelplek voor hamerhaaien

Het ministerie van Milieu van Ecuador maakte bekend dat de veilige verzamelplek in de buurt van het eiland Santa Cruz is en ongeveer twintig dieren herbergde. Vijf ervan hebben een peilzender gekregen voor onderzoeksdoeleinden en om de soort in stand te houden.

Galapagos als toevluchtsoord

Het is de tweede keer dat in het ecologisch kwetsbare gebied zo'n natuurlijk toevluchtsoord is gevonden. Op de eerste plek, ontdekt in 2017, werden een dertigtal exemplaren geteld. Hamerhaaien groeien langzaam en planten zich moeizaam voort. Vissers maken er bovendien jacht op, hoewel ze zijn beschermd. Ecuador heeft rond de bijzondere Galapagos-eilanden, op de kaart gezet door Charles Darwin, grote zeereservaten aangewezen.
Bron: ANP

Meer over:

hamerhaai
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.