Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sharon Dijksma krijgt 10m2 natuur

  •  
12-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sharon_Dijksma_Ophof_Award__edited-1.jpg
Vroege Vogels laat tien vierkante meter natuur in Overijssel aankopen tijdens de veiling van gebieden van Staatsbosbeheer. Het certificaat van de aankoop zal worden geschonken aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Natuur. Zaterdag ging de verkoop van natuurgebieden in Overijssel van start.
Woudfunding
De Partij voor de Dieren organiseert via crowdfunding –in dit geval ‘woudfunding’ genoemd– een gezamenlijke aankoop-actie. Naar verwachting kan de meeste natuur voor een paar euro per vierkante meter worden verworven en veilig gesteld worden. Na aankoop zullen de via deze methode gekochte gebieden worden overgedragen aan een bestaande of nieuw op te richten natuurorganisatie.
Op deze manier steunt Vroege Vogels de acties tegen de gedwongen verkoop van natuurgebieden. In het programma is opgeroepen om mee te doen met de woudfunding. Kamerlid Esther Ouwehand in Vroege Vogels: “In één van de terreinen die geveild worden ligt een dassenburcht. Als je een das te koop zou aanbieden dan krijg je terecht een hoge boete. Maar op gezag van de overheid wordt nu de hele burcht met dassen en al verkocht!”
Ga naar de informatie over de uitzending
(vanaf zondag ook terug te luisteren)
Vroege Vogels roept op: Doe mee met de actie!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.