NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Sharon Dijksma krijgt 10m2 natuur

  Sharon_Dijksma_Ophof_Award__edited-1.jpg

  Vroege Vogels laat tien vierkante meter natuur in Overijssel aankopen tijdens de veiling van gebieden van Staatsbosbeheer. Het certificaat van de aankoop zal worden geschonken aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Natuur. Zaterdag ging de verkoop van natuurgebieden in Overijssel van start.

  Woudfunding
  De Partij voor de Dieren organiseert via crowdfunding –in dit geval ‘woudfunding’ genoemd– een gezamenlijke aankoop-actie. Naar verwachting kan de meeste natuur voor een paar euro per vierkante meter worden verworven en veilig gesteld worden. Na aankoop zullen de via deze methode gekochte gebieden worden overgedragen aan een bestaande of nieuw op te richten natuurorganisatie.

  Op deze manier steunt Vroege Vogels de acties tegen de gedwongen verkoop van natuurgebieden. In het programma is opgeroepen om mee te doen met de woudfunding. Kamerlid Esther Ouwehand in Vroege Vogels: “In één van de terreinen die geveild worden ligt een dassenburcht. Als je een das te koop zou aanbieden dan krijg je terecht een hoge boete. Maar op gezag van de overheid wordt nu de hele burcht met dassen en al verkocht!”

  Ga naar de informatie over de uitzending
  (vanaf zondag ook terug te luisteren)

  Vroege Vogels roept op: Doe mee met de actie!

  Geplaatst in: Nieuws