Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slechtvalk op de Zuidas

  •  
14-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
492 keer bekeken
  •  
DWSVV_009_Slechtvalk_171112_1080_NEW_frame_2972
Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. Deze week een hoogvlieger boven het drukke zakencentrum van de stad: de slechtvalk op de Zuidas.

Van grote hoogte

Slechtvalken komen vooral in gebieden met veel hoge gebouwen voor. Deze uitkijkposten zijn belangrijk, want de roofvogels vangen hun prooien vliegend in de lucht. Ze houden van rotsachtige omgevingen, waar ze van grote hoogte duikvluchten kunnen maken. In Amsterdam vind je de slechtvalken op de hoogbouw van de Zuidas, rondom station Amsterdam Amstel en in het Westelijk havengebied.
Bovenop het dak van ABN AMRO staat een nestkast voor de slechtvalken. In de lente gaan de webcams aan en is het wel en wee van de de slechtvalkfamilie live te volgen. Dit jaar brachten de slechtvalken twee jongen groot.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.