Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stad als Natuur

  •  
29-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenedak_01.jpg
De uitzending van Vroege Vogels staat zondag volledig in het teken van de zesde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam . Het thema is Urban by Nature, ofwel de Stad als Natuur. Hoofdgast en de curator van de Biënnale is de beroemde landschapsarchitect Dirk Sijmons .
Een van de uitgangspunten van de Biënnale is dat we de globale milieuproblemen kunnen oplossen als we de problemen van de stad oplossen. Steeds meer mensen wonen in de stad, maar waar wonen ze precies? Het antwoord is: lang niet alleen maar in compacte binnensteden, maar in grote uitgestrekte stadslandschappen die overwegend in de delta’s van deze wereld liggen, en nooit ver van het water.
De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam presenteert 96 concrete en innovatieve projecten in zes tentoonstellingen: vijf in de Kunsthal en één in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Samen vormen ze één verhaal: Urban by Nature.
Eén van de prominente architecten die betrokken is bij de Biënnale is de jonge Elma van Boxel, van het Rotterdamse bureau ZUS ( Zones Urbaines Sensibles ). Een van haar recente ontwerpen is het park Pompenburg. Met de aangrenzende daktuinen, het dak van het Hofplein Station en de Luchtsingel moet het park een driedimensionaal groen stedelijk landschap vormen, aldus van Boxel.
pompenburg
De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam is net geopend en duurt nog tot 24 augustus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.