Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

 • Stop de handel in wilde dieren op Marktplaats

  marktplaats_01.jpg

  Geen wilde dieren tussen de lego en de tuinstoelen: (klik hier) teken de petitie


  Te gemakkelijk
  Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Met hetzelfde gemak waarmee je op deze verkoopsite een set tuinstoelen op de kop tikt, kun je er een oehoe, een reiger, een eekhoorn of een python kopen. Dieren die zeer speciale zorg behoeven, maar die door de verkoop van particulieren onderling hun leven vaak slijten onder zeer onnatuurlijke en kommervolle omstandigheden in kooien, huiskamers en schuren.

  Illegale handel
  Niet alleen het welzijn van deze dieren is in het geding. De verkoop werkt illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand. Door ontsnapping of het loslaten van dieren ontstaan bovendien risico’s voor de natuur.

  Stoppen
  Vroege Vogels streeft ernaar de internethandel in wilde dieren tussen particulieren onderling uit te bannen. Wilde dieren zijn geen spullen die thuishoren tussen oud speelgoed en tweedehands tuinmeubilair. Vroege Vogels vindt dan ook dat Marktplaats de handel in wilde dieren moet stoppen.

  Ebay
  De handel in wilde dieren is wettelijk toegestaan. Onder grote maatschappelijke druk is Ebay, het moederbedrijf van Marktplaats, in 2005 echter gestopt met de handel in alle dieren. Marktplaats zou dit voorbeeld moeten volgen.

  Steun de wilde dieren: (klik hier) teken de petitie

  Bron: Vroege Vogels

  Geplaatst in: Nieuws