Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stormloop voor meer biodiversiteit

  •  
25-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
bermbloemen Jeanet1

© Bermbloemen - Fotograaf Jeanet1

Om aandacht te vragen voor deze stille ramp wordt zondag 28 oktober in Friesland de 'Stoarmrin' georganiseerd, een stormloop voor meer biodiversiteit. Het land wordt steeds stiller en de biodiversiteit neemt af. Vlak voor het startschot een korte vooruitblik in Vroege Vogels met een van de initiatiefnemers Marcia de Graaff van Kening fan 'e Greide.
De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat het land leeft en "dat het in de toekomst weer vol staat met diverse kruiden en grassen waar de insecten hun feestjes in kunnen vieren." Tijdens de tocht kunnen de wandelaars genieten van land, dorp en erf. En daarnaast, "verheugen we ons op het levende land van de toekomst", staat geschreven op de site. "Wij zijn de stilte voor de storm van het gezoem en het gekwetter dat ons te wachten staat."
Met de Stoarmrin wordt aandacht en ruimte gevraagd voor vogels, bijen, bloemen, boeren en buitenlui zodat zij samen kunnen leven in een biodiverse wereld. Het is een negen kilometer lange wandeling en zanger Syb van der Ploeg treedt ook op samen met Piter Wilkens.

Meer over:

biodiversiteit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.