Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Strandreservaat “Noordvoort”

  •  
08-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
285 keer bekeken
  •  
noordvoort

© fotograaf:Gert-Jan Overpelt

Het wordt het eerste strandreservaat van ons land. Een stuk strand tussen Noordwijk en Zandvoort waar zeehonden kunnen uitrusten op het zand en kokmeeuwen ongestoord kunnen foerageren. Een plek waar honden en wandelaars de boel niet opjagen.

Rust en ruimte

Het idee om de natuur meer rust en ruimte te geven aan de kust ontstond in 2013 en nu is het dan eindelijk zo ver. Het natuurreservaat 'Noordvoort' bestaat uit een strook kust van 3 km lang tussen Noordwijk en Zandvoort. Het gebied wordt gemarkeerd met palen zodat wandelaars via de duinen bovenlangs het natuurreservaat zullen lopen.

Vrijwillig

Alles op basis van vrijwilligheid want het stuk strand kan in verband met calamiteiten niet geheel worden afgesloten. Maar via uitzichtpunten boven op de duinen heeft de wandelaar uitzicht over het stuk strand. De eerste palen zijn net de grond ingegaan en voordat het vogelbroedseizoen van start gaat in maart moet het natuurreservaat klaar zijn.

Aansluiting

Het natuurreservaat sluit aan op de 8000 hectare duingebied die in de afgelopen jaren is ontstaan door de bouw van natuurbruggen over onder andere de Zeeweg en de Zaandvoortse laan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.