NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Teken tegen varkensfabrieken

  Actie varkensfabrieken

  Natuurlijk is het verleidelijk, als je rond zes uur ’s avonds door de supermarkt loopt. Vijf pittige braadworstjes voor 3 euro. Of zo’n tweepersoons varkenshaasje met rozemarijn, die slechts 6,50 euro kost. Wat groenten erbij, even een aardappeltje schillen, en klaar ben je.

  Bordje ellende
  Wie goedkoop varkensvlees koopt, schotelt zichzelf echter een bordje ellende voor. Want maak je geen illusies: de dieren die je dan eet, hebben vreselijk geleden. Omdat ze hun korte leven doorbrachten in krappe, duistere stallen, waar ze lucht inademden die zwaar was van ammoniak. Waar ze niet konden wroeten en geen normaal sociaal gedrag konden vertonen, zodat ze uit wanhoop maar in elkaars staart gingen bijten. Als die staart tenminste niet allang zonder verdoving was afgeknipt.

  Kies biologisch
  In navolging van bekende Britse dierenvrienden als Stephen Fry, Sting en Jeremy Irons, die er deze video over maakten, vraagt Stichting Varkens in Nood je: haal je neus op voor varkensfabrieken. Doe mee met hun campagne, teken tegen de intensieve varkenshouderij. En kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch. Jij hebt de macht er een einde te maken aan varkensleed. Zo simpel is het.

  Teken hier de petitie tegen varkensfabrieken.

  Geplaatst in: Actie