Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TripAdvisor stopt verkoop attracties met dieren

  •  
13-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
olifantrit
’s Werelds grootste reissite, TripAdvisor, maakte vandaag bekend te stoppen met de verkoop van tickets voor sommige van de wreedste attracties met wilde dieren. Dit besluit volgt op de petitie van World Animal Protection. Hierin vroegen meer dan 558.000 mensen van over de hele wereld TripAdvisor te stoppen met winst maken over de ruggen van wilde dieren.

Olifantenritten

Een van de populaire vakantie-activiteiten waarvan TripAdvisor stopt met de verkoop van kaarten, zijn olifantenritten; een activiteit die World Animal Protection heeft onthuld als één van 's werelds wreedste vormen van toeristisch vermaak met wilde dieren. Babyolifanten worden vaak op jonge leeftijd weggehaald bij hun moeders. Ze worden geslagen, geketend, en ondergaan voortdurend fysieke en psychische mishandeling om hen onderdanig genoeg te maken om toeristen op hun rug toe te laten.

Andere reisorganisaties volgen

Meer dan 100 reisorganisaties wereldwijd hebben al beloofd om niet langer reizen naar locaties aan te bieden waar je een olifantenrit of -show kunt bezoeken, waar dan ook. Onder deze reisorganisaties zijn populaire merken van over de hele wereld, zoals TUI, Fox Verre Reizen, Intrepid en Djoser.

Campagnes

De organisatie voerde eerder campagne tegen toeristische attracties met wilde dieren en heeft hierdoor dansberen in Griekenland, Turkije en India weten te beëindigen. De aankondiging van TripAdvisor is een belangrijke stap in de richting van het beëindigen van olifantenritten, tijgerselfies, zwemmen met dolfijnen en andere vormen van toeristisch entertainment.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.