Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinreservaten: pad uit de put

  •  
07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
Kikkertrap-f-1-foto-Vivara-.jpg
Ooit bij stil gestaan dat een meterput, een stoeprooster of keldergat in uw tuin een dodelijke val vormt voor kikkers, padden en salamanders? Als ze er in terecht komen, kunnen ze er meestal vanwege de steile wanden niet meer uit.
Daar is nu een simpele oplossing voor: de paddenladder of kikkerstrip. Die komt binnenkort in de handel, maar wie daarop niet wil wachten en/of handig is, kan zelf zo'n ontsnappingsroute knutselen.
Het gebeurt vooral ’s nachts als ze in tuinen en op terrassen rondscharrelen, op zoek naar voedsel, zoals spinnen, kevertjes en mieren. Ook in waterafvoerputten op bedrijventerreinen en in de veeroosters in natuur- en begrazingsgebieden komen dieren terecht. Meestal zijn het maar enkele dieren, maar soms worden er tientallen dieren in een put aangetroffen.
pad_mhckok32
Fotograaf:mhckok32
Op padden.nu is alle informatie over paddenladders te vinden.
  • Beluister de reportage
Foto: RAVON/Vivara
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.