Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TuinvlinderTelTiendaagse van start

  •  
30-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kleine vos

© Fotograaf: HarryH

Op vrijdag 27 juli is de tuinvlindertelling van De Vlinderstichting van start gegaan. Tot en met zondag 5 augustus roept De Vlinderstichting iedereen op om mee te tellen in de tuin.

Effect van de droogte?

De telling vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Het wordt sowieso een bijzondere editie, want de uitzonderlijk warme zomer beïnvloedt de vlinderstand in het hele land. Vlinders die normaal vooral in het zuiden voorkomen, zoals de koninginnenpage en de distelvlinder, zien we nu overal in het land opduiken. Wij zijn benieuwd hoe het zich verder zal ontwikkelen. Zal de aanhoudende droogte straks zorgen voor moeilijkheden? Want ook al houden vlinders van warmte, hun rupsen hebben straks fris groen blad nodig om te eten. En dat zou wel eens moeilijk kunnen worden.

Tellen is belangrijk

Door vlinders in de tuin te tellen, kun je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en de klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlanng gegevens over vlinders, zodat de dieren beter beschermd kunnen worden. Met de tuinvlindertelling probeert De Vlinderstichting, samen met iedereen die van vlinders houdt, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

Doe mee!

Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl . Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan hier de handige vlinderherkenningskaart of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.
Bron: De Vlinderstichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.