Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: glanzende wasplaten in de duinen

  •  
19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwartwordende wasplaten

© Zwartwordende wasplaten. Fotograaf: Theo Westra

Deze week in Vroege Vogels TV: vleermuizen op zee, wasplaten in de duinen en indrukwekkende onderwaterbeelden van de meerval.
Langs de Noordzeekust worden vleermuizen gezenderd om hun vliegroutes in kaart te brengen, zodat we weten waar nieuwe windmolens gebouwd kunnen worden. Milouska trotseert een najaarsstorm om de vleermuizen te vangen.
De oude duinen tussen Noordwijk en Katwijk zijn de ideale voedingsbodem voor wasplaten: spectaculair gekleurde paddenstoelen met een glanzende hoed. Menno gaat ervoor door de knieën.
De Europese meerval kan wel vijf meter lang worden, maar in Nederland wordt de vis niet veel langer dan twee meter. De meerval is vooral ’s nachts actief. Dat onderwaterfilmer Robert Hughan deze enorme vis overdag kon filmen, was een toevalstreffer.
Vroege Vogels TV, dinsdag 24 oktober om 19.20 uur op NPO2

Meer over:

duinen, wasplaten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.