Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: wisenten en cursus vogels tellen

  •  
24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wisenten
Deze week in Vroege Vogels TV: hoe veilig is het om tussen wisenten te wandelen en 25 beginnende vogelaars leren de kunst van het vogeltellen bij het Lauwersmeer. Verder bestudeert Milouska de bijzondere inhoud van een oude apothekerskast.
Op de wandelpaden van het Kraansvlak kunnen bezoekers sinds 2012 wisenten tegenkomen. De grazers zijn naar de Kennemerduinen gebracht om het gebied open te houden. Maar hoe reageren deze grote dieren op wandelaars, fietsers of ruiters in het gebied?
Vogels tellen moet je leren, zeker als het gaat om grote aantallen. Op een speciale cursus bij het Lauwersmeer leren vogeltellers in spe hoe het moet.
Tot ver in de 20e eeuw maakten apothekers zelf medicijnen met natuurlijke grondstoffen, zoals kruiden, bloemen en allerlei dierlijke resten. Om geen fouten te maken, bewaarden ze de grondstoffen in speciale apothekerskasten. Raymond van der Ham is verbonden aan Naturalis in Leiden en raakte gefascineerd door de apothekerskasten toen hij er zelf een wist te bemachtigen.
Dinsdag 28 november 2017 om 19.20 uur op NPO2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.