Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uniek paar : Marjan Minnesma en Hans de Boer

  •  
10-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
hansmarjan
Ze ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een grote bijeenkomst. Maar samen het gesprek aan gaan daar kwam het maar niet van. Op initiatief van Vroege Vogels werd een afspraak gemaakt en zo zaten ze deze maand tete a tete : de koningin van de duurzaamheid en de keizer van het bedrijfsleven.

Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is opgeleid als bedrijfskundige, jurist en filosoof . Nu is ze het boegbeeld van de stichting Urgenda en streeft zij naar een volledige  energie transitie binnen 15 jaar.
In 2015 spande zij met Urgenda een proces aan tegen de Nederlandse staat, met als doel een stringenter klimaatbeleid. De Haagse rechtbank stelde de eisers in het gelijk gesteld en de overheid moet nu meer en effectievere klimaatacties ondernemen.

Hans de Boer

Hans de Boer is sinds 1 juli 2014 voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Daarvoor was hij ondernemer en voorzitter van MKB-Nederland. Ook hij pleit voor een energie transitie, maar is qua snelheid iets behoudender.  Volgens hem kost de energie transitie rond de dertig tot veertig jaar en moet er 200 miljard euro worden geïnvesteerd in deze overgang. 
Over de snelheid van de energie-transitie zijn beiden het dus nog niet eens maar ze vinden elkaar in de rol die de belangrijke rol die de overheid moet gaan spelen in deze overgang naar duurzame energie. Beiden zijn er van overtuigd dat zonder flink wat geld van de  overheid de energie transitie gedoemd is te mislukken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.