Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Utrecht roept klimaatnoodtoestand uit

  •  
12-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
uitstoot

© bron: pixabay

Utrecht heeft vrijdag de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Hiermee belooft de domstad alles op alles te zetten om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te beperken. De stad volgt hiermee steden als Amsterdam, Haarlem, Londen, Parijs, Sydney.

Signaal afgeven

De meerderheid van de gemeenteraad nam rond 03.00 uur een motie aan die door Partij voor de Dieren, SP, PvdA, GroenLinks, Denk en Student&Starter werd ingediend. "De klimaatcrisis vormt een grote bedreiging voor het leven op aarde", aldus de PvdD. "Met het uitroepen van de noodtoestand geven wij aan bewoners een signaal af. Wij laten zien dat Utrecht de klimaatproblemen serieus neemt", stelt fractievoorzitter Maarten van Heuven van de PvdD.
Voorafgaand aan de vergadering demonstreerden voor het stadhuis tientallen mensen om de motie kracht bij te zetten. Zij maken zich grote zorgen om het klimaat.
Bron: ANP

Meer over:

utrecht, klimaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.