Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verbod oplaten ballonnen

  •  
09-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
ballonnen_02.jpg
Ballonnen oplaten is niet meer van deze tijd. Het is een bron van vervuiling en richt enorme schade aan bij met name dieren die in en om de zee leven en ballonnen voor voedsel aanzien. Met een burgerinitiatief waarbij 40.000 handtekeningen nodig zijn vragen we de tweede kamer een standpunt in te nemen.
Resten van ballonnen blokkeren het spijsverteringskanaal waarna de dieren langzaam verhongeren en sterven. Dieren raken ook verstrikt in het lint dat aan de ballon hangt met kans op verwondingen, infecties en verlies van bewegingsvrijheid, waardoor zij geen voedsel meer vinden of niet meer kunnen vluchten. Biologisch afbreekbare ballonnen breken in de natuur niet, of pas na zeer lange tijd, af. Dit is dus geen oplossing!
We verzoeken de verantwoordelijke overheid een wijziging in de wet in te dienen, waardoor dit soort bewuste vervuiling niet langer wordt toegestaan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.