NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Verdrietige dieren en de zeldzaamste vogel

  alexander.jpg
  Laplanduil uit 'zintuigen van vogels'.

  Vroege Vogels besteedt regelmatig aandacht aan de mooiste en meest opvallende internationale natuurboeken. Zondag hoort u onze vaste recensent Alexander Reeuwijk over twee groene pareltjes, die de afgelopen maanden zijn verschenen. Allereerst over ‘Nachtvogel’ van de Zuid-Afrikaanse schrijver Vernon Head.

  Het boek beschrijft de zoektocht naar de zeldzaamste vogelsoort ter wereld. Een verslag van een reis dwars door de Ethiopische vlakten, met maar één doel: het zien van een nieuwe soort nachtzwaluw, de Caprimulgus solala. Het andere boek is van de Duitse auteur-boswachter Peter Wohlleben. Na het grote internationale succes van zijn vorige boek ‘het verborgen leven van bomen’, is er nu een nieuw boek ‘het innerlijke leven van dieren’. Hierin beschrijft Wohlleben het gedrag en het gevoelsleven van dieren. Van bijen en herten tot allerlei boerderijdieren. Over voorbeelden van liefde en verdriet in de dierenwereld.

  Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger. Hij schreef meerdere boeken, zoals ‘Darwin, Wallace en de anderen’ en ‘Reizen tussen de lijnen’. In 2015 verscheen zijn reisboek over Iran: achter de sluier het land.

   

  Boekgegevens

  Titel: Het innerlijke leven van dieren
  Auteur: Peter Wohlleben (vertaald door Bonella van Beusekom)
  Uitgeverij: Lev Boeken
  Prijs: 19,99
  Pagina’s: 223
  ISBN 978-94-005-0812-5 

  Titel: Nachtvogel
  Auteur: Vernon Head (vertaald door Hanneke Bos)
  Uitgeverij: Atlas Contact
  Prijs: 21,99
  Pagina’s: 203
  ISBN 978-90-450-2942-9

   

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media