Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vliegveld Twente stelt verjagen uit

  •  
14-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reeen_01.jpg

© Fotograaf: leniedoornkamp

Maandagavond kwam onverwachts een besluit vanuit de provincie Overijssel over de ontheffing die Vliegveld Twente had gekregen voor het verjagen en schieten van dieren. Op de website van RTV Oost staat dat de provincie er voorlopig geen gebruik van zal maken. Dit naar aanleiding van een bezwaarschrift die de Faunabescherming en Dassenwerkgroep Twente hadden ingediend.
Zondagochtend zond Vroege Vogels Radio nog een reportage uit over de rechtszaak Faunabescherming en Dassenwerkgroep hadden aangespannen. Alleen het verjagen en mogelijk schieten van reeën blijft mogelijk.
Harm Niesen van de Faunabescherming reageert nu tevreden op de draai die provincie maakt. "De provincie gaat nu eerst de bezwaarschriften afhandelen. Een dergelijke afhandeling van de bezwaarschriften kan lang gaan duren". De Voorlopige Voorzieningen die namens de Faunabescherming deze dinsdag zou dienen is niet meer doorgegaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.