Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verkeersslachtoffers gezocht

  •  
11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_7664_2.jpg
Onderzoeker Tim Hofmeester van de universiteit in Wageningen is op zoek naar verkeersslachtoffers. Hazen, hermelijnen, marterachtigen, en andere middelgrote zoogdieren. En dan gaat het niet eens zozeer om die slachtoffers zelf, maar vooral om de eventuele teken die op hun lijf zitten.
Bacterie
Met dit onderzoek willen Hofmeester en collega's ontdekken waarom in het ene bos meer teken zitten dan in het andere, en waarom de besmetting met Borrelia, de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt, verschilt tussen gebieden.
Verse slachtoffers
Hofmeester roept iedereen die - liefst verse - verkeersslachtoffers ziet liggen die te melden. Omdat het officieel verboden is om met beschermde dieren te slepen, zelfs als ze dood  zijn, is het voldoende het dier te melden. Vrijwilligers met een ontheffing komen het dier dan ophalen.
Neem contact op met Tim Hofmeester  als je een 'road kill' weet te liggen.
Bij de foto: deze boommarter werd op de Veluwe gevonden. Hij ('t was een mannetje') had maar een paar teken in zijn vacht. 
  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.