Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vietnam op het matje

  •  
18-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Neushoorns.jpg
In de Vietnamese hoofdstad Hanoi zijn deze week een kleine 50 landen bijeen om te praten over de internationale illegale handel in wilde dieren. Gekgenoeg is het gastland ook een van de grootste spelers (doorvoerhaven) op dat terrein. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Wild Life Justice Commission. Een internationale organisatie die nu een klein jaar bestaat en tegelijkertijd met de top in Hanoi een hoorzitting hield in Den Haag. Waarbij al het bewijsmateriaal werd getoond van de handel in Vietnam. Het gaat om bewijs van de handel in met name neushoorn, olifant en tijgerproducten.
Christiaan van der Hoeven van het Wereld Natuurfonds volgt beide toppen op de voet. Zondag presenteert hij in Vroege Vogels een nieuw rapport over de handel in wilde dieren. Als gevolg van dat rapport kondigt het Wereld Natuurfonds zondag ook een groot onderzoek aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.