Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voelen kreeften pijn?

  •  
19-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
kreeft_08.jpg
Het (onverdoofd) levend koken van schaaldieren als krabben en kreeften moet afgelopen zijn. Dat vinden althans verschillende dierenorganisaties. De Partij voor de Dieren drong onlangs bij de Europese Commissie aan op een verkoopverbod op levende kreeften. Gesteld wordt dat de dieren pijn en stress kunnen ervaren, maar is dat zo? 
Bewijs
Sinds enkele jaren is er wetenschappelijk bewijs dat vissen pijn en stress kunnen ervaren. De Nijmeegse professor dierfysiologie Gert Flik is pionier op dit gebied. Hij vertelt in Vroege Vogels waarom pijn bij vissen wel is aan te tonen en wat er tot nu toe bekend is over het welzijn van krabben en kreeften.
Op dit moment vallen kreeften buiten alle EU-regels voor dierenwelzijn. Volgens de Partij voor de Dieren is er voldoende bewijs dat ze angst, stress en pijn ervaren. Volgens Gert Flik staat dat nog niet onomstotelijk vast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.