Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelbehang uit paleis trekt veel bezoekers

  •  
23-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aert Schouman-2
Het Dordrechts Museum heeft donderdag de 60.000e bezoeker verwelkomd van de tentoonstelling Een koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Hoogtepunt van de expositie is door hem beschilderd 'behang' uit Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Dierenschilder

Schouman wordt wel gezien als de beste dierenschilder van de achttiende eeuw. Hij vervaardigde alom gewaardeerde aquarellen van planten, dieren en landschappen. Het Vogel Cabinet, zoals het behangsel wordt genoemd, staat vol met exotische vogels. Schouman schilderde deze vogels vaak na van opgezette vogels.
Vroege Vogels maakte een radioreportage en een televisiereportage over de tentoonstelling. Tot en met 17 september is de tentoonstelling nog te zien in het Dordrechts museum.
Bron: ANP

Meer over:

aert schouman, vogel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.