Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelen voor beginners

  •  
05-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
Vogelcursus 't Gooi

© fotogaaf: Merlijn Schneiders

In de eerste weken van de beginnerscursus vogelherkenning passeren koolmees, merel, zanglijster en boomklever de revue. Vogels die we vaak tegen komen en vaak kunnen horen. Vogelwerkgroep Het Gooi en omstreken geeft al 50 jaar vogelcursussen voor zowel beginners als gevorderden. Ze weten het niet zeker de maar denken dat ze de enige vogelwerkgroep in Nederland, zo lang en zo aaneengesloten al cursussen. Ieder jaar wordt er een voor- en najaarscursus gegeven, die inmiddels door meer dan 2.000 mensen is gevolgd.

Cursus

De eerste excursie dit jaar was op zaterdag 16 maart, op landgoed Gooilust aan het Zuidereinde in ’s-Graveland. Paul van der Poel is al jaren cursusleider.met veel plezier leidt hij de cursisten rond door de diverse natuurgebieden, Daarnaast maakt hij fantastische presentaties voor de cursusavonden. Daar waar vroeger alles met dia’s en cassettebandjes werd verfraaid, maakt Paul de presentaties nu met powerpoint
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.