Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogeltrekjournaal: wielewalen en wespendieven

  •  
03-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wespendief

© Fotograaf: pieterbj

Volgens Joost van Bruggen van SOVON Vogelonderzoek is de piek van de vogeltrek nu wel voorbij. Maar er is nog genoeg moois te verwachten de komende weken. Zo zijn de meeste Wielewalen, wespendieven en kwartels nog onderweg naar ons land. Tegelijkertijd zijn er ook nog vogelsoorten die ons land weer gaan verlaten, op zoek naar hun broedgebieden in het hoge noorden.
Vroege Vogels besteedt elke week aandacht aan 'de grootste volksverhuizing ter wereld'. Aan de vele miljoenen vogels, die in het voorjaar jaarlijks vanuit hun overwinteringsgebieden in het zuiden naar hun noordelijke broedgebieden trekken. Tientallen soorten passeren de revue, van de eerste grutto’s, tot de eerste boerenzwaluw, van de in de stad broedende scholeksters tot de zomerse bijeneters.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.