Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vos in het Vondelpark

  •  
04-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
still mk 3
Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. Deze week zoeken ze naar tekenen van de vos in het Amsterdamse Vondelpark.

Stadsvos

Jonge vossen gaan op zoek naar een eigen territorium. Omdat er op het platteland niet altijd plek is, komen ze soms in stedelijk gebied terecht. Dit gebeurt de laatste jaren steeds vaker. Van oorsprong leven de roofdieren in de hoger gelegen gebieden in Nederland, zoals Limburg, Twente en de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de jaren 80 hebben ze hun leefgebied uitgebreid naar de lager gelegen gebieden. De vos is nu ook te vinden in grote steden in de Randstad, zoals Rotterdam en Amsterdam.

Meer over:

vos, vondelpark
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.