Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vos verlost van een chipszak

  •  
11-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vos verlost van een chipszak

© Bron: Stichting Dierenambulance Velsen

Medewerkers van de dierenambulance in het Noord-Hollandse Velsen hebben een vos geholpen die het slachtoffer was van zwerfafval. De organisatie plaatste foto's op haar Facebook-pagina waarop te zien is dat het dier met zijn kop vastzit in een zak Bugles, smaak Nacho Cheese.
"Onze collega heeft de zak van de vos zijn hoofd afgehaald waarna hij verbaasd werd aangekeken", schrijft Stichting Dierenambulance Velsen in het bericht.
De stichting grijpt de situatie aan om te waarschuwen voor de gevaren van zwerfafval voor dieren. "Wij willen iedereen op de hoogte brengen van de gevaren van zwerfafval voor dieren. Dit is ėėn van de meldingen die wij jaarlijks binnen krijgen betreffende dieren die in aanraking komen met de gevaren van zwerfafval. Gooi uw afval in een container en wanneer u de mogelijkheid heeft en u treft afval aan in een natuurgebied neem dit dan mee."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.