Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege Kuikens: mossenmeisje Elske

  •  
08-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
De 15-jarige Elske Kloen uit Bennekom weet bijna alles over mos. Van veel van de soorten weet ze feilloos de naam te noemen. Vroege Kuikens-verslaggever Remco Out (ook 15) is met haar op pad in de bossen rond Wolfheze, die beroemd zijn om hun bijzondere mossen.
In Wolfheze zijn mossen te vinden die nergens anders in Nederland voorkomen. Verschillende mossen uit de vijf klassen komen voorbij: haarmos, klauwtjesmos, veenmossen, bladmossen, hauwmossen en twee klassen van levermossen.
Elske is lid van de NJN, de Nederlands Jeugdbond voor Natuurstudie. Die organiseert kampen, excursies, uitgebreide zomerkampen, lezingen, cursussen en veel meer. Als je tussen de 12 en 25 jaar bent, kun je lid worden van de NJN. Kijk voor meer informatie op de NJN-site .
Dikwijls organiseren de NJN en de natuurclub voor jongeren JNM  mossenkampen en mossenexcursies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.